Legături
SEO Services
  • SEO Services Agency Exclusive online source for organic E-commerce SEO |Search engine optimization agency.


Ponturi pentru curatenie in casa

Care sunt cele mai recomandate 7 ponturi pentru curatenie in casa?

Ai o viata foarte ocupata si gasesti greu timpul si energia necesare pentru curatenie? Iti ofer cateva ponturi pentru a mentine curatenie in casa usor si in fiecare zi.

Pune obiectele la locul lor dupa fiecare utilizare: este o regula usoara care va face casa sa arate destul de curata in orice imprejurare. Stiu ca nu e intotdeauna foarte usor de respectat aceasta regula, dar fa un efort.

Eventual reorganizeaza lucrurile in asa fel incat cele pe care le folosesti mai des sa fie mai usor de gasit si de pus apoi la loc.

 

► Pune lucrurile acolo unde le folosesti: un top de hatie pe sau langa  birou, punga de detrgent langa masina de spalat etc. Cu cat mai putin efort faci ca sa pui un obiect la locul lui ( sau sa il gasesti) cu atat il vei pune mai des la locul lui.

Chiar daca locul pare nepotrivit ( bijuterii in bucatarie, vitaminele pe cuierul de la intrare ) daca pentru tine functioneaza si te ajuta sa respecti prima regula atunci e OK. Pana la urma e casa ta si tu hotarasti.

Arunca lucrurile pe care nu le folosesti: oricat de mult ai iubi un obiect si oricat de folositor ti s-ar parea, el chiar nu iti foloseste la nimic. In mod sigur ai o bluza care nu ti se mai potriveste dar nu te induri sa o arunci, undeva prin dulap, sau un pahar de plastic pe birou care ti se pare frumos si in care te gandesti sa pui pixurile dar care s-a crapat putin sau tot felul de reviste vechi pe care le tii pentru vreun articol care ti se pare interesant etc.

Doneaza hainele care nu ti se mai potrivesc si sunt in stare buna, doneaza jucariile de plus care nu fac decat sa acumuleze praful si acarienii, sau gaseste o varianta de a scapa de lucrurile pe care nu le mai folosesti, dar care sunt in stare buna de functionare.

► Fa-ti o cutie „de dat”:  Stiu ca e foarte greu sa renunti la anumite obiecte. Cand le arunci sau le cedezi ai un sentiment de „parere de rau”? Eu folosesc o cutie in care pun lucrurile pe care nu le mai folosesc pana la momentul in care sunt hotarata sa renunt la obiectele nefolositoare.(de obicei dureaza cam o luna doua )

► Alege calitatea si nu cantitatea: Este mai usor sa reduci cantitatile atunci cand faci cumparaturi. Nu are sens sa faci stocuri de sampoane, geluri de dus, etc doar pentru ca ti s-au parut mai ieftine sau acum au aparut pe piata si vrei sa le incerci.

Fa-ti o lista de cumparaturi bazata pe necesitatile stricte si urgente de curatenie si nu te abate de la ea ( gen : cumpar si scotch-ul asta colorat pentru ca sigur il voi folosi intr-o zi). Repet: respecta strict lista de cumparaturi.

 

Transforma un obiect din fiecare camera in punctul cheie al curateniei: cea mai importanta regula a curateniei in bucatarie este:mentine chiuveta goala si curata. Exista „o chiuveta” in fiecare camera.

Concentreaza-te sa mentii curat acel obiect din camera si atunci toata camera va parea mai curata ( noptierele din dormitor, biroul in camera de lucru, locul de joaca in camera copiilor, masuta de cafea din sufragerie, chiuveta din baie stearsa etc.)

Fa-ti un colt cu de toate: nu e un loc unde lasi doar corespondenta sau cheile de la masina ci poate fi un loc unde sa lasi lucrurile pe care vrei sa le iei cu tine ziua urmatoare. Tine mai mult de organizare decat de curatenie in casa dar vei vedea ca este eficient ( faci mai multa dezordine si mizerie cand cauti de exemplu bonul de la curatatorie, sau manusile etc).

Scrie-ne daca stii si tu ponturi pentru curatenie sau organizarea casei!

 

CURATENIE TOTALA SRL
Oferim servicii curatenie pentru persoane fizice si juridice in Bucuresti si imprejurimi.
Str Racari nr 55
Sector 3 , Bucuresti 031827

0740.138.424


 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.