Alergiile si curatenia

De ce aspiratorul poate fi periculos

pentru alergiile tale?

Cand aspiram, de cele mai multe ori avem impresia ca indepartam mizeria, praful si alergenii pe care covoarele sunt binecunoscute ca le atrag. Bineinteles ca scopul principal al aspiratului este curatenia, nu?

Dar putini stiu ca aspiratul poate fi periculos, mai ales cand vine vorba de alergii. Prin aspirat eliberezi si ridici din nou in aer praful si alti alergeni. Este foarte important sa alegi in cunostinta de cauza diferitele tipuri de aspiratoare pentru a nu-ti pune in pericol sanatatea ta si a celor din jurul tau.

Indiferent de tipul de aspirator pe care il folosesti sau pe care vrei sa il cumperi, toate vor elibera o parte din praf si alti alergeni in aer, in timpul folosirii.

Totusi nu toate aspiratoarele sunt construite la fel!

Privind in ansamblu activitatile legate de servicii curatenie, conform WebMD, “ 21 de tipuri de aspiratoare, produse de 11 producatori au fost testate de o echipa de cercetatori australieni”. Varsta modelelor a fost  cuprinsa intre 6 luni si 22 de ani si a inclus marci populare ca Hoover, Sanyo, Electrolux, Dyson Vacuums si altele. alergiile si curatenia

Cercetatorii au descoperit ca modelele mai noi au produs mai putina poluare aerului decat modelele mai vechi, si mai ieftine.

Chiar daca preferam aspiratoarele mai ieftine, datorita faptului ca economisim niste bani, pe termen lung acestea pot afecta bugetul familiei prin efectele daunatoare pe care le au asupra sanatatii.

Este adevarat ca un aspirator scump nu iti garanteaza sanatatea. Cel mai bine, indiferent de aspiratorul pe care il ai, ar fi sa il mentii in buna stare de functionare, sa ii schimbi periodic filtrele, sa il cureti periodic si in felul acesta va functiona corect.

Indiferent daca este un model ieftin, sau scump, sau un aspiratorul pe care il folosesti de ani de zile, un filtru bun ii va imbunatati performantele. Aspiratoarele dotate cu filtre HEPA au o eficienta mult mai mare in a retine praful si alergenii  decat cele care nu sunt astfel dotate. Majoritatea producatorilor sustin ca filtrele HEPA indeparteaza 99,9% din polenul, microbii si bacteriile din aer.

Un lucru important este mentinerea in buna stare de functionare a aspiratorului. Ai grija sa il cureti, sa scuturi si sa speli filtrele, periile si ai grija ca toate partile mecanice sa functioneze corect. Periodic verifica furtunul, pentruca orice por aparut pe suprafata acestuia poate cauza alergii puternice.

Daca te-ai hotarat sa iti achizitionezi un aspirator nou, verifica cu atentie ce functiuni are in dotare. Cel mai bine ar fi sa consulti site-urile de specialitate inainte de achizitie.

CURATENIE TOTALA SRL
Oferim servicii curatenie pentru persoane fizice si juridice in Bucuresti si imprejurimi.
Str Racari nr 55
Sector 3 , Bucuresti 031827

0740.138.424

 

One Response to “Alergiile si curatenia”

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.