Cum sa eliminam depunerile de calcar?

Eliminarea depunerilor de calcar, o necesitate pentru un ambient curat!

Prin definitie, atunci cand discutam de calcar (CaCO3 )- carbonat de calciu, intelegem o roca de culoare alba, cenusie sau galbena, alcatuita din minerale aragonit si aragonit, care este recunoscuta ca fiind o roca sedimentara.

Pentru servicii curatenie efectuate in mod regulat pentru diferite locatii, este absolut necesar sa identificam cele mai optime solutii si procedee pentru indepartare depuneri de calcar, atat din punct de vedere al eficientiei operatiilor efectuate cat si din punct de vedere al pastrarii intacte a suprafetelor acoperite de aceste depuneri.

indepartare pete de calcar

Pentru domeniul nostru de activitate cele mai periculoase depuneri sunt cele formate din actiunea microorganismelor (microbi, ciuperci, virusuri, ciuperci microscopice s.a.). Pe scurt, calcarul reprezinta un rezultat al apei dure si apare de cele mai multe ori la robinete de chiuvete, cazi de baie, diferite aparate si cazane.

Exista o serie de produse care pot fi utilizate pentru indepartarea calcarului insa, din punctul nostru de vedere si al echipei de curatenie Curatenie Totala SRL, cel mai usor mod este acela de utilizare a otetului alimentar, care contine acid acetic si chiar da rezultate uimitoare.

In continuare dorim sa va enumeram principalele materiale necesare pentru procesul de indepartare a depunerilor de calcar:

  • Otet alb;
  • Prosop sau rola de hartie;
  • Bicarbonat de sodiu;
  • Crema de tartar;
  • Suc natural de lamaie;
  • Carpa/burete de material moale;
  • Praf de borax;
  • Perie de baie/optional perie de toaleta.

Cu ajutorul acestor materiale, tinand cont de suprafetele curatate, se pot intreprinde o serie de pasi specifici.

Pentru curatarea robinetilor se utilizeaza solutia obtinuta din amestecul componentelor enumerite anterior, intr-o dilutie medie, nu foarte concentrata din punct de vedere al cantitatii de bicarbonat de sodiu, practic, consideram cantitati apropiate pentru fiecare element component.

depuneri de calcar

Solutia astfel rezultata se aplica pe o carpa sau rola de hartie in strat mai gros, se imbiba puternic si se aplica in jurul robinetilor de interes, lasand sa actioneze aproximativ 70-80 minute.

Dupa acest interval de timp, se va sterge zona respectiva cu o carpa moale, circular si repetitiv.

Pentru indepartarea depunerilor de calcar din jurul robinetilor mai exista si varianta utilizarii unei solutii de curatare alcatuita dintr-un litru de apa si 3 parti de bicarbonat de sodiu.

Pentru a curata vesela din bucatarie, ceainice sau vase asemanatoare, solutia optima este aceia de fierbere a unei compozitii cu otet alb si apa, in cantitati egale, apoi aceasta va fi lasata sa actioneze timp de 10-12 ore. Dupa aceasta, se va clati foarte bine cu apa curata, de 2-3 ori.

Curatarea aparatelor de cafea: implica umplerea rezervorului cu apa si adaugarea unui numar de 2-3 lingurite de solutie de deurizare a apei.

Se porneste aparatul pentru un ciclu integral de functionare iar apoi se repeta procesul utilizand de aceasta data doar apa curata.

Eliminarea depunerilor de calcar

Curatarea vaselor de toaleta: se realizeaza prin utilizarea unei compozitii alcatuite din otet alb si praf de borax, in proportii egale.

Solutia astfel obtinuta se aplica in vasul de toaleta dupa ce acesta a fost golit in prealabil, lasand sa se actioneze aproximativ 3 ore.

Dupa acest interval se spala cu o perie de toaleta si se clateste de 2 ori.

Pe baza acestor considerente, va transmitem spor la treaba iar in situatia in care veti intampina greutati sau veti fi nemultumiti de rezultatul obtinut, echipa Curatenie Totala SRL va sta la dispozitie cu placere.

CURATENIE TOTALA SRL
Oferim servicii curatenie pentru persoane fizice si juridice in Bucuresti si imprejurimi
Str Racari nr 55
Sector 3 , Bucuresti 031827

0740.138.424

 

6 Responses to “Cum sa eliminam depunerile de calcar?”

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.