Curatarea obiectelor de iluminat

Curatarea corpurilor de iluminat, un moft sau o necesitate?

Cand se discuta de curatenie generala a unui spatiu trebuie sa fie inclusa si curatarea si igienizarea corpurilor de iluminat. In mod normal, curatrea corpurilor de iluminat este efectuata periodic, cu o frecventa de 2-3 ori anual.

In situatia in care se discuta de servicii curatenie dupa constructor sau renovari, in mod automat trebuie curatat intregul spatiu inclusiv lustre, aplice, candelabrul din living sau oricare alte obiecte de iluminat.

In categoria corpurilor de iluminat, intalnite uzual in casele noastre, trebuie luat in calcul materialul de executie, iar aici putem aminti sticla (simpla sau plastic), cristal, fier forjat cu sticla, lemn si sticla s.a.

In continuare evidentiem cateva particularitati privind curatarea unui candelabru si asta deoarece la una din interventiile firmei noastre pentru prestarea de servicii curatenie, beneficiarul lucrarii a dorit curatarea unui candelabru, cu rigori stricte si meticulozitate, rezultatul in mod automat fiind unul pozitiv.De aici, ambele parti implicate in serviciu, au fost multumite de colaborare.

Curatarea unui candelabru impune timp, materiale de calitate si solutii profesionale pentru curatat.

Recomandarea echipei noastre este de a demonta candelabrul si in general corpurile de iluminat inainte de a va apuca de curatarea acestora. Este mult mai comod iar rezultatele sunt pe masura. Principalele etape sunt urmatoarele:

♦ Se demonteaza cat mai mult posibil din structura candelabrului respectiv;

♦ Se dau jos becurile de iluminat;

♦ Este indicat sa pozitionati candelabrul intr-o pozitie comoda pentru stergere sau eventual putin suspendat;

♦ Se utilizeaza detergenti cu o concentratie nu foarte ridicat in ideea de a evita innegrirea partilor componente sau opacizarea cristalelor;

♦ Se utilizeaza o laveta bumbac si se realizeaza o clatire sub jet de apa;

♦ Se poate utilize si o solutie clasica > apa calduta si sapun lichid universal;

♦ Pentru partile metalice exista solutii de curatat profesionale;

♦ De asemenea, pentru cristale sau piesele din sticla se poate utiliza si o solutie care are la baza otetul casnic;

♦ Pentru structura corpului respectiv se poate utilize stergerea cu material textile sau lavete din microfibra, imbibate cu solutie de geamurile si sticla in general;

♦ Se sterg foarte bine de praf toate cablurile electrice si suruburile eventuale de rezistenta.

Dupa efectuarea acestor etape, se incepe reasamblarea corpului respectiv, de la interior spre exterior, in final repozitionand becurile pentru iluminat.

Efectuand toate aceste etape, cu materiale de calitate, va asiguram ca rezultatele vor fi uimitoare. In situatia in care intampinati anumite “piedici”, puteti sa ne contactati si vom raspunde prompt solicitatilor dumneavoastra.

CURATENIE TOTALA SRL
Oferim servicii curatenie pentru persoane fizice si juridice in Bucuresti si imprejurimi.
Str Racari nr 55
Sector 3 , Bucuresti 031827

0740.138.424

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.