Curatenia bucatariei

Cum sa cureti suprafetele de lucru din bucatarie?

Trebuie sa ai in vedere faptul ca zonele de lucru din bucatarie au si alt rol in afara de a te ajuta la gatit: fac bucataria sa arate superb.

De asemenea, este important de stiut ca pentru curatenia bucatariei este recomandat sa se efectueze cel putin o data pe luna cat mai temeinic pentru a reusi astfel sa reduci timpul zilnic alocat pentru intretinerea acesteia.

Bineinteles ca vrei ca zona in care prepari mancarea sa fie foarte curata, asa ca sterge inainte si dupa  folosire blatul. Poti folosi un spray antibacterial, dar si apa fierbinte si detergentul de vase lichid functioneaza foarte bine daca stergi cu atentie.

In functie de tipul de material folosit pentru blatul mobilierului respectiv, se disting urmatoarele posibilitati de curatare si intretinere pentru acestea:

Blat de ceramica: sterge murdaria cu o solutie 1:4 clor si apa.Foloseste o periuta de dinti pentru a sterge rosturile. Petele pot fi indepartate si cu solutii universale de curatat dar ai grija la cele abrazive sa nu ramana urme.

Blat laminat: Petele pot fi indepartate cu creme de curatat sau cu o pasta obtinuta din bicarbonat amestecat cu cateva picaturi de clor.

Blat din lemn masiv: trebuie uns in mod regulat cu ulei pentru a nu retine apa- urmeaza instructiunile producatorului cu atentie. Daca il stergi bine cu lichid de spalat vasele ar trebui sa fie OK, dar nu lasa petele de sos de rosii sau curry etc. , sa se intareasca pentru ca vor fi greu de indepartat mai apoi.

Blat de inox: amprentele degetelor pot si indepartate cu o laveta de microfibra, sau poti incerca cu un strop de ulei pentru bebelusi aplicat cu o laveta curata. Evita tesaturile abrazive care ar putea sa lase zgarieturi pe suprafata blatului.

Blat de granit: greu de murdarit si rezistent la pete, detergentul de vase lichid este suficient pentru a-l curata. Evita materialele abrazive care ar putea sa zgarie.

Sfatul nostru este acela de a-ti face un program pentru curatenia bucatariei si un obicei de a arunca gunoiul zilnic si a nu lasa vasele nespalate.

Orice produs pentru curatenie ai incerca sa folosesti, nu uita sa citesti si sa respecti instructiunile de folosire. Pentru curatenie in casa poti folosi si retete bio.

 

CURATENIE TOTALA SRL
Oferim servicii curatenie pentru persoane fizice si juridice in Bucuresti si imprejurimi.
Str Racari nr 55
Sector 3 , Bucuresti 031827

0740.138.424

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.