Curatenia dormitorului tau

Curatenia dormitorului sau dormitoarelor casei tale necesita o atentie deosebita deoarece in acest spatiu reusesti sa te odihnesti la sfarsitul unei zile de munca. Asa cum in cazul baii sau bucatariei se acorda un timp suficient pentru curatenie, la fel de preocupati si minutiosi trebuie sa fim in cazul dormitoarelor.

Din experienta firmei noastre privind prestarea de servicii curatenie, se remarca doua mari concluzii:

● Cea mai buna metoda de a mentine curatenia unui dormitor este aceea de a nu lasa mizeria sa preia controlul acelui spatiu;

● Curatenia temeinica trebuie efectuata cel putin la 4-6 saptamani, aici incluzand si igienizarea saltelei sau saltelor patului respectiv.

 

Inca de la bun inceput trebuie sa fii constient de faptul ca intr-un dormitor exista lucruri si locuri in care se acumuleaza foarte mult praf (perdele, draperii, colturile de la mobile, panze de paianjen s.a.). Totodata, este posibil sa existe in anumite spatii si insecte daunatoare.

O curatenie temeinica a propriului dormitor implica cel putin urmatoarele etape:

● Trebuie sa dai jos toate jaluzele, perdelele si draperiile existente; acestea trebuie spalate periodic insa, in cadrul unei curatenii generale este bine sa fie si calcate;

● Aspirarea peretilor : trebuie efectuata cu mare atentie, inclusive colturile si locurile mai “dosnice”. Aspirarea trebuie sa include si tocaria geamurilor, practice acele canturi sau nervure in care se depoziteaza praful;

● Galeria pentru perdele trebuie stearsa de praful existent, eventual atat cu o carpa umeda cat si cu o solutie antistatica, la final;

● Se aspira structura patului, sub acesta precum si salteaua existenta. Pentru igienizarea completa a saltelei exista si anumite solutii sau posibilitati de spalare umeda rapida;

● Utilizand cel putin o solutie universala si o laveta de microfibra se curata pervazurile si tocurile geamurilor. Pentru curatarea suprafetelor din sticla din acel dormitor putem utiliza fie solutia clasica a carpei sau un aspirator professional de geamuri care este mult mai eficient.

● Stergerea mobilierului din lemn necesita de asemenea o atentie sporita deoarece mobilierul din lemn este apreciat pentru frumustea si aspectul elegant pe care-l degaja. Mobilierul se poate sterge cu o carpa din bumbac si o solutie antistatica sau utilizand solutii profesionale care au calitati de ceruire si redare a luciului.

● Curatarea pardoselei: este recomandat sa fie efectuata periodic, dupa o aspirare temeinica iar frecventa sa fie cel putin o data pe saptamana. Tinand cont de tipul de pardoseala existent, se pot utilize mai multe metode de curatare:

> stergere manuala, cu solutii profesionale si un mop;

> stergere manuala cu un detergent universal si un mop din bumbac;

> stergere mecanizata cu un detergent profesional.

Curatenia covoarelor : este recomandat sa se efectueze mecanizat si cu solutii de calitate deoarece doar asa se poate asigura o curatare in profunzime. Altfel, classic, dupa o aspirare temeinica, se sterge cu o solutie de covoare si o carpa din material textil.

Efectuand toate aceste etape, avand perdele si draperii curate, patul curat si dezinfectat, pardoseala igienizata, se poate considera acel spatiu ca este optim si sanatos pentru a locui tu si cei dragi tie.

Pe curand!

CURATENIE TOTALA SRL
Oferim servicii curatenie pentru persoane fizice si juridice in Bucuresti si imprejurimi.
Str Racari nr 55
Sector 3 , Bucuresti 031827

0740.138.424

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.