Curatenia peretilor afumati!

Stergerea peretilor afumati, un lucru vital pentru sanatatea ta!

 

Cand vine vorba de curatenia peretilor putem discuta de doua situatii clare in care trebuie efectuata aceasta curatenie, fie la o curatenie generala temeinica fie in cazul unui eveniment nefericit (un incendiu).

In ambele cazuri insa trebuie avute in vedere cateva etape care trebuie efectuate in scopul obtinerii unor rezultate pozitive.

► Curatarea funinginei de pe pereti

In situatia in care nu ai mai curatat niciodata funinginea de pe pereti, recomandarea noastra este aceea de a apela la o firma de curatenie profesionala deoarece poti deteriora peretii respectivi sau “textura” acestora. Pentru aceasta curatare trebuie folosite urmatoarele:curatarea peretilor afumati

♦ Manusi de cauciuc;

♦ Ochelari de protectie;

♦ Burete rezistent (2-3 bucati);

♦ Diluant sau alcool tehnic;

♦  Carpa moale (2-3 bucati);

♦ Scara casnica sau scaun mai inalt;

♦ Ventilator casnic, pentru a-ti asigura o mai buna ventilatie a spatiului respectiv.

 

Pentru curatarea peretilor este foarte important sa se asigura buna ventilare deoarece intregul proces este unul repetitiv in sensul ca suprafetele respective se vor sterge de mai multe ori pana la curatarea in profunzime.

De asemenea este indicat sa folosesti ochelari de protectie mai ales atunci cand se lucreaza deasupra capului. Totodata trebuie acoperita podeaua sau pardoseala existenta in spatiul curatat deoarece altfel se poate deteriora sau pata suprafata respectiva.

In cazul in care exista camere sau locatii mai inalte, trebuie utilizata in mod obligatoriu o scara tip “A” pentru activitati casnice.

 stergerea peretilor

Pentru o curatare eficienta este bine sa stergi prima data cu un burete uscat, fara umiditate, iar in momentul in care acesta se umple de funingine, se va spala foarte bine si se va lasa la uscat.

Pentru indepartarea reziduurilor cat mai mult posibil, se va stege cu o carpa moale cu diluant sau alcool, prin miscare circulare, repetitive. In nici un caz nu trebuie sa folosesti produse de curatare pe baza de apa.Ulterior, se va lasa sa se usuce foarte bine.

► Eliminarea mirosurilor:

Deoarece fumul se răspandeste rapid și pătrunde suprafete multiple, mirosurile pot fi deosebit de greu de eliminate. Peretii pot absorbi mirosul de fum și-l pot mentine intr-un anumit spatiu pentru foarte mult timp.

De aceea, este bine sa fie curatati temeinic o data iar apoi cu o anumita periodicitate.

♦ Protejeaza pardoseala prin acoperirea acesteia cu o folie din plastic;

♦ Utilizand aceeasi scara caznica, se va incepe curatarea de sus in jos, cu atentie, fara graba, astfel incat sa nu se deterioreze suprafata respectiva;

♦ Se va utiliza o solutie realizata din apa calda (nu fierbinte) si detergent (in functie de peretele respectiv se poate utiliza detergent universal sau pentru tapet);

♦ Se va lucra fara exces de solutie pentru curatat; daca gresesti si stergi cu exces, folosesti un prosop pentru a imbiba surplusul existent;

♦ Intodeauna trebuie ca spatiul respectiv sa fie foarte bine ventilat; de asemenea trebuie sa folosesti in permanenta ochelari de protectie si manusi de protectie;

♦ Daca in spatiul afectat exista aparat de aer conditionat, intotdeauna trebuie inlocuite filtrele de aer/particule.

In speranta ca aceste informatii au fost benefice pentru tine, iti transmite mult success si spor la treaba! Pe curand!

CURATENIE TOTALA SRL
Oferim servicii curatenie pentru persoane fizice si juridice in Bucuresti si Ilfov.
Str Racari nr 55
Sector 3 , Bucuresti 031827

0740.138.424

 

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.