Eliminarea mucegaiului

Dupa cum se poate observa si din continutul acestui site, firma noastra presteaza servicii curatenie Bucuresti dar si in imprejurimi. De curand, la solicitarea unui client al firmei noastre, ne-am deplasat in alt judet pentru a incerca sa rezolvam o problema existenta in locatia acestuia.

Persoana respectiva s-a confruntat cu o problema destul de delicata si anume prezenta mucegaiului in casa sa. Trebuie mentionat faptul ca pentru un rezultat final foarte bun, lucrarea s-a desfasurat in colaborare cu un partener din domeniul constructiilor civile. Plecand de la aceasta interventie, doresc sa va prezint in continuare cateva aspecte legate de mucegaiuri.

Mucegaiuri: sunt formate din fungi microscopici, practic se discuta de un grup deorganisme care includ ciupercile si drojdia. Fungii au “calitatea” de a se inmulti rapid si de a produce spori. La randul lor sporii apar ca urmare a reproducerii miceliului, pot calatori pe distante lungi pe calea aerului si reprezinta baza dezvoltarii noilor ciuperci.

Mucegaiul este daunator pentru noi si mediul nostru de viata, apare in medii cu umiditate ridicata si are nevoie de umezeala pentru a se dezvolta.

 In prezent, mucegaiul este des intalnit in apartamentele si locuintele care fac parte dintr-un bloc sau ansamblu de locuit care este supus unui proces de reabilitare termica. Acest lucru se intampla datorita faptului ca firmele care executa aceasta reabilitare, acopera integral golurile sau lufturile existente intre placile prefabricate ale blocului respective.

Astfel, in prezenta si a unor geamuri termopan, la interiorul camerei respective apare mucegaiul.

Totodata, mucegaiul poate apare si in pardoseli, in bai nearisite corespunzator, in spatii mici folosite la gatit sau in uscatoare de rufe. Practic, umiditatea se mentine intr-un spatiu sau intr-o cladire atunci cand aceste nu sunt aerisite corespunzator.

Atunci cand se discuta de mucegaiuri si de prezenta acestora trebuie sa ne raportam fie la mirosul din acel spatiu, fie la decolorarea existenta. Mucegaiul poate fi intalnit sub mai multe culori: portocaliu, rosu, negru, galben, albastru s.a. Mirosul, daca discutam de spatii inchise si cu slaba ventilatie, poate fi atat de pronuntat incat sa nu poti sta in acea locatie.

  • Indepartarea mucegaiului : in cazul unor spatii restranse se poate realiza cu ajutorul unei carpe de bumbac imbibata in clor. Se sterge usor si repetat pana la eliminarea petelor sau diminuare acestora.
  • Daca este prezent in baie sau bucatarie, pe suprafete acoperite cu gresie si/sau faianta, se poate folosi un deergent universal, se spala bine iar apoi se sterge din nou cu o carpa umeda.
  • In cazul suprafetelor din lemn se poate utilize detergent, apa curat si o carpa din material textil bine uscata. Daca mucegaiul va reapare, se poate utilize si solutie antimucegai intalnita in magazinele de bricolaj, de la producatori diferiti.
  • In situatia in care mucegaiul este prezent pe suprafete de ciment, se aspira bine suprafata respective apoi se spala cu detergent universal si apa. Doar daca rezultatul dorit nu este atins, se poate folosi si o solutie coroziva care are la baza fosfotaul trisodic. Discutam practic de o solutie compusa dintr-o cana de 250ml de fosfat trisodic diluata in 8 litri de apa, bine amestecate. Solutia astfel obtinuta se imprastie in zona dorita, se lasa saactioneze 20-30 de minute iar apoi se clateste din nou cu apa curat si se lasa sa se usuce.

Recomandarea echipei noastre este aceea de a va proteja mainile, ochii si pielea atat in situatia in care aplicati ultima solutie prezentata cat si la manipularea oricarei solutii antimucegai.

Mult succes!

 

CURATENIE TOTALA SRL
Oferim servicii curatenie pentru persoane fizice si juridice in Bucuresti si imprejurimi.
Str Racari nr 55
Sector 3 , Bucuresti 031827

0740.138.424

 

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.