Sarcina si curatenia

In zilele noastre, femeile, si in special femeile insarcinate, sunt din ce in ce mai atente la modul in care produsele pentru curatenie le afecteaza sanatatea lor si copiilor lor. De fapt, majoritatea produselor de curatenie, sunt testate si au fost declarate ca fiind sigure de folosit pe perioada sarcinii, daca se respecta cu atentie regulile privind ventilatia si contactul cu produsele de curatenie.

Produsele de curatenie si femeile insarcinate – lucruri de tinut minte

Este aproape imposibil sa eviti complet toxinele din produsele de curatenie, si unele chimicale au fost legate de eventuale probleme de sanatate, cum ar fi triclosanul, care se gaseste in unele sapunuri antibacteriene si alte produse de curatenie, sau nitrobenzen care se gaseste in unele sprayuri de mobila. Femeile insarcinate pot limita expunerea lor la produsele chimice, purtand masca (pentru a nu inhala vaporii) si manusi de latex cand fac curatenie ( o idee buna chiar si cand nu sunt insarcinate). Daca vremea permite, tine ferestrele deschise cand faci curatenie pentru o buna ventilatie; daca nu poti deschide fereastra, foloseste un ventilator, mai ales cand cureti baile si alte spatii mici.( Nu mai are rost sa mentionez ca un ajutor din partea partenerului ar fi de nepretuit).

Plantele de apartament sunt un ajutor valoros, deoarece in procesul lor natural de respiratie, absorb toxinele din aer si ajuta la improspatarea aerului din casa ta. Tine minte totusi, ca unele plante sunt otravitoare daca sunt ingerate ( atentie la cei mici).

Conform Asociatiei Americane pentru Sarcina, ” majoritatea produselor pentru curatenie sunt sigure pentru utilizare chiar si pe perioada sarcinii”- chiar si inalbitorul. Oricum, Asociatia recunoaste ca femeile pot ameti usor si pot avea un disconfort general in timpul utilizarii acestor produse; pentru aceste femei se recomanda sa foloseasca in curatenie, bicarbonatul de sodiu, otetul si alte produse alternative pentru curatenie.

Iata cateva sfaturi cand folosesti produse de curatenie si esti insarcinata:

  •   Ai grija ca incaperea pe care o cureti sa fie bine ventilata;
  •   Protejeaza-ti pielea, purtand manusi si haine protectoare cand folosesti produse pentru curatenie;
  •   Citeste atentionarile si instructiunile cu atentie, si daca sunt anumite specificatii si atentionari pentru femeile insarcinate, nu folosi aceste produse;
  •   NU AMESTECA diferite chimicale, cum ar amoniacul cu clorul, deoarece combinate emana vapori foarte toxici;
  •   Evita sa cureti cuptorul in perioada de sarcina; acest spatiu ingust este greu de manevrat si de curatat si are o ventilatie foarte proasta.

Fa-ti singura inlocuitori ”eco”

Este usor sa iti faci produse de curatenie non-toxice cu ingrediente pe care le ai deja in casa sau sunt usor de procurat. Bicarbonatul de sodiu este folositor in eliminarea mirosurilor, indepartarea petelor si ca praf de curatat. Otetul alb este bun la toate si mai are si proprietati anitbateriene si antimicrobiene. Apa carbogazoasa functioneaza la indepartarea petelor si pentru lustruit, iar uleiul de masline e foarte bun la stergerea mobilei din lemn masiv. Boraxul este inalbitor natural si alternativa care te ajuta la eliminarea mirosurilor, indepartarea mizeriei, dezinfectant si odorizant.

 

 

Pentru a obtine o solutie universala de curatat, amesteca 2 linguri de otet cu 1 lingurita de borax intr-o sticla cu pulverizator cu apa fierbinte. Agita-l pana se dizolva boraxul si adauga sapun lichid non-toxic. Un lucru important: oamenii de obicei adauga uleiuri esentiale la produsele obtinute in casa pentru un miros natural si proaspat, dar uleiurile esentiale ar trebui evitate de femeile insarcinate, deoarece unele au efecte secundare periculoase.

CURATENIE TOTALA SRL
Oferim servicii curatenie pentru persoane fizice si juridice in Bucuresti si imprejurimi
Str Racari nr 55
Sector 3 , Bucuresti 031827

0740.138.424

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.