Sfaturi pentru curatenie in casa

Cum sa cureti si sa intretii cabina de dus din sticla?

Necesar:

–         racleta pentru geamuri

–         lavete microfibra;

–         otet alb;

–         alcool alb 70%;

–         borax;

–         bicarbonat de sodiu;

–         pulverizatoare;

–         burete

Cabina de dus din sticla este mai scumpa si ii da un aspect mut mai frumos baii tale. E adevarat ca ai mai mult de lucru la mentinerea curateniei dar…aspectul merita tot efortul. Investeste in cateva produse pentru curatenie si munca ti se va usura.

De asemenea, trebuie mentionat ca atunci cand se discuta de curatenie in casa, nu trebuie sa ne grabim deoarece rezultatele bune necesita si un timp pe masura care trebuie alocat.

► Pasul 1:

Deseori cadita de dus are nevoie sa fie frecata pentru a indeparta petele dificile. Poti sa iti prepari o crema abraziva pentru curatat amestecand bicarbonat de sodiu cu borax. Depoziteaza amestecul obtinut intr-o cutie inchisa bine.

► Pasul 2:

Amesteca 1 ceasca cu otet alb cu 1 ceasca cu apa. Pune solutia intr-un pulverizator. Aceasta solutie este buna pe curatenie zilnica( stergerea zilnica a cabinei). Pentru probleme mai grave  amesteca 1 ceasca cu alcool alb 70%, 1 ceasca cu apa si 1 lingura cu otet alb. Pune intr-o sticla cu pulverizator. Alcoolul functioneaza foarte bine pe sticla. Ai grija ca baia sa fie foarte bine ventilata atunci cand folosesti aceasta solutie.

► Pasul 3:

Foloseste un burete umed si crema de curatat. Curata robinetul dusului si peretii dusului( mai putin cabina de dus) si apoi clateste bine. Apoi uda cu apa rece cadita de dus si sterge-o si pe ea tot cu crema de curatat. Foloseste buretele sau o perie de frecat. Daca ai cadita de dus placata cu gresie ai grija sa cureti bine chitul dintre placi pentru a nu se forma mucegai.

► Pasul 4:

Foloseste solutia de sters geamuri pentru a curata cabina de dus atunci cand nu are pete dificile. Stropeste cu solutie si foloseste o laveta de microfibra ca sa stergi. Pulverizeaza din nou si sterge cu racleta pentru geamuri. Repeta pana cand geamul este curat. Daca geamul are pete rezistente foloseste solutia cu alcool in loc de solutie normala pentru spalat geamuri.

► Pasul 5:

Pentru a preveni aparitia mirosurilor urate in dus, dezodorizati saptamanal. Toarna 1 ceasca cu bicarbonat de sodiu pe scurgere. Apoi toarna 1 ceasca cu otet. Reactia dintre otet si bicarbonat v dizolva resturile de sapun si bacteriile. Lasa sa actioneze 20 de minute si apoi lasa sa curga apa fiebinte pe scurgere.

Daca urmezi acesti pasi simpli vei avea o cabina de dus curata si in buna stare de functionare.

In situatia in care pentru curatenie in casa aveti nevoie de sprijin sau recomandarea noastra privind ce produse sa utilizati, va stam la dispozitie cu placere.

 

CURATENIE TOTALA SRL
Oferim servicii curatenie pentru persoane fizice si juridice in Bucuresti si imprejurimi.
Str Racari nr 55
Sector 3 , Bucuresti 031827

0740.138.424

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.