Stergerea si curatarea geamurilor

Curatarea geamurilor cu solutii simple dar foarte eficiente

Stergerea geamurilor cat mai natural!

Sterge geamurile cu otet alb si sare si rezultatele te vor uimi!

Stergerea geamurilor, a tocurilor si a ramelor poate fi o corvoada si in plus o afacere costisitoare. Acum poti da stralucire geamurilor tale cu solutii pe care le gasesti prin camara ta. Munca va fi mai usoara si in plus vei face si economie de bani.

Curatarea geamurilor cu amoniac – asigura curatenie de durata

Pentru geamuri care raman curate mai mult timp, foloseste un amestec de amoniac si detergent de vase. Acest amestec va depune un strat protector pe suprafata ferestrei. Amestecul il obtii astfel: pune intr-un litru de apa un pahar cu amoniac si aceeasi cantitate de lichide de vase. Amesteca bine, apoi aplica cu o laveta inmuiata in solutie si freaca si sterge bine geamul.

Alcool sanitar – elimini urmele degetelor

Daca stergi fereastra cu alcool sanitar, amprentele vor disparea. Dilueaza alcool sanitar in apa si sterge geamul fara a mai fi nevoie de clatire. Curatarea geamurilor si ferestrelor

Daca vrei sa ai un parfum agreabil dupa ce stergi geamul adauga in solutia ta cateva picaturi de uleiuri esentiale, practic vei asigura stergerea geamurilor intr-un mod facil.

Cartoful – inamicul petelor dificile

Cartoful este foarte bun la scoaterea petelor dificile. Daca sunt vechi si profunde, poti sa incerci sa le elimini folosind o felie de cartof crud. Freaca pata si apoi asteapta pana ce se usuca urmele lasate de cartof. Sterge apoi cu alcool sanitar amestecat cu apa.

Otetul alb – elimina picaturile de calcar

Geamurile apropiate de chiuvetele din baie sau bucatarie se pot murdari de pete de calcar. Pentru a scapa de ele foloseste o solutie obtinuta din amestecul a jumatate de litru de otet intr-un litru de apa. Pulverizeaza pe geam si apoi sterge cu o carpa care nu lasa scame.

Sarea elimina aspectul mat al ferestrelor

In general, ferestrele balcoanelor au un aspect mat din cauza prafului. La fel si cele de la bucatarie, acestea fiind afectate mai ales de aburi si picaturi de ulei sau grasime de la gatit.

Pentru a scoate aceste pete, foloseste sale grunjoasa. Dizolva sarea in otet alb si apoi freaca cu un burete abraziv.

Alunga mustele cu ulei de busuioc

Adauga picaturi de ulei de busuioc intr-un recipient in care ai pus deja otet alb. Otetul te va ajuta sa indepartezi mizeria si va degrasa geamul iar busuiocul va alunga mustele sau alte insecte nedorite.

Bicarbonatul indeparteaza petele de vopsea

Daca ai pete intarite de vopsea pe geam, foloseste o solutie din 250ml de apa fierbinte si o lingura de bicarbonat de sodiu. Freaca cu o carpa inmuiata in aceasta solutie pana ce pata dispare.

Dupa cum vezi, curatenia poate fi si mai usoara si mai putin costisitoare daca folosesti solutii pe care le ai in camara si pe care de obicei le folosesti in bucatarie.

 

2 Responses to “Stergerea si curatarea geamurilor”

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.