Trucuri pentru curatenie

Trucuri curatenie de la cameriste

Cele mai indicate persoane pentru a da sfaturi pentru o curatenie temeinica intr-un timp foarte scurt, sunt bineinteles cameristele de hotel, care in mod sigur s-au lovit de diverse situatii in meseria lor.

Ori de cate ori doresti sa faci curatenie in casa, cred ca trucurile cameristelor de hotel iti pot fi de mare folos. Prin natura meseriei lor, cameristele se lovesc de tot felul de situatii in care se impune o curatenie temeinica intr-un timp foarte scurt, asa ca sunt cele mai in masura sa dea sfaturi in privinta curateniei casei.

Cum procedeaza cameristele?

  • Mai intai aduna “grosul”

Majoritatea cameristelor spun ca prefer sa stranga mai intai dezordinea. Golesc cosul, stranga lenjeria si prosoapele si alte lucruri si obiecte lasate in urma. Din baie, aduna prosoapele, covorasele de baie, obiectele de etajere, golesc cosul de gunoi si eventual capacul de la vasul de WC, daca este cazul. Dupa ce faci asta, e mult mai usor sa observi petele si mult mai usor sa cureti fara a lasa urme dupa tine.Trucuri curatenie 2016

  • Folosesc carpe din microfibra

Cameristele prefera carpele de microfibra pentru stergerea si indepartarea prafului, sau pe cele de bumbac 100%.  Nu e bine sa folosesti carpe din polyester sau prosoape pentru ca aceastea lasa scame si de cele mai multe ori favorizeaza depunerea prafului.

  • Foloseste etichetele drept reper

Pentru a aranja asternuturile pe pat, mai ales pe cele tip matrimonial folsosesti destul de mult timp. Ca sa nu mai astern asternutul pe latimea patului , urmareste etichetele sau fa-ti repere, marcand cusaturile interioare si atunci vei folosi mult mai putin timp pentru a asterne patul.

  • Intre spalari, scutura draperiile si perdelele

Cameristele folosesc un truc si aici, dar pentru acasa e un pic cam dificil, in functie de dimensiunile acestora. Pentru a scoate praful din perdele sau draperii, cameristele le lovesc bine cu un prosop si praful cade pe podea de unde il poti aspira foarte usor.

  • Mai intai aspira si apoi spala cu mopul

Asta e o regula veche. Aspira sau matura inainte de a sterge cu mopul. Porneste din coltul indepartat al camerei si vino treptat spre peretele cu usa.

  • Lasa baia pe final

Cameristele incep procesul de curatenie cu cea a camerei pentru a evita riscul de contaminare al suprafetelor.

  • Lasa detergentii de curatare sa actioneze

Foloseste la maxim puterea de curatare a detergentilor. Lasa cateva minute sa actioneze  produsele curatenie. Intre timp, poti sterge oglinda, geamurile, dulapul cu medicamente  si apoi poti spala suprafetele emailate. Daca ai lasat detergentii sa actioneze cateva minute, murdaria se va curata mult mai usor.

  • Foloseste otetul

Arma secreta in curatenie este otetul alb in amestec cu apa. Curata si indeparteaza urmele lasate de reziduurile lasate de alti detergent. Concentratia folosita e de 1 parte otet si 3 parti apa.

  • Tine la indemana o periuta de dinti

Este trucul preferat de cameriste. Nu freaca fiecare coltisor al camerei cu periuta, dar sunt spatii  unde e bine sa freci cu o periuta mica si cea mai usor de folosit este periuta de dinti pentru ca se strecora usor in spatiile inguste din baie.

  • Au instrumentele la indemana

Dupa cum ai observant, menajerele si personalul firmelor de curatenie au totul al indemana, bine organizat in carucioare speciale.Pune si  tu toate carpel, periile si detregentii intr-o galeata sau cutie de plastic  si vei vedea ca-ti va fi mai usor.

 

4 Responses to “Trucuri pentru curatenie”

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.