Cum folosim otetul in curatenie

Otetul alb distilat este un produs foarte popular folosit in curatenia casei, eficient in distrugerea mucegaiului, bacteriilor, germenilor datorita aciditatii sale. Folosirea otetului alb distilat in curatenie este un mod inteligent de a evita utilizarea produselor chimice dure.Astfel vei fi fericita fiindca alegi un mod ieftin si ecologic de a face curatenie.

 • Pentru a face sa straluceasca elementele cromate ale chiuvetei, foloseste o pasta rezultata din amestecul a 2 linguri cu sare cu 1 lingura cu otet alb distilat.
 • Prepara-ti singur pasta ta de curatat amestecand ¼ ceasca cu bicarbonat de sodiu cu 1 lingura cu detergent lichid.Adauga otet alb distilat pana cand ajungi la o textura groasa dar cremoasa.
 • Curata si improspateaza blaturile de bucatarie cu o carpa inmuiata in solutie nediluata de otet alb distilat.
 • Curata si dezodorizeaza scurgerea turnand 1 ceasca cu bicarbonat de sodiu, apoi 1 ceasca cu otet alb fierbinte. Lasa-le sa actioneze in jur de 5 minute, apoi lasa sa curga apa fierbinte pe scurgere.
 • Curata cuptorul cu microunde amestecand ½ de ceasca cu otet alb si ½ ceasca de apa intr-un bol rezitent la microunde.Lasa-l sa fiarba in cuptor. Petele uscate se vor inmuia iar mirosurile vor disparea. Sterge cuptorul cu o carpa curata.
 • Curata rafturile si peretii frigiderului cu solutie diluata de otet alb cu apa ( jumatate otet, jumatate apa). De asemenea poti sterge murdaria care se strange deasupra lui folosind prosop de hartie sau o carpa uscata si otet nediluat.
 • Evita mirosul urat emis de cuptorul proaspat spalat cand il incalzesti folosind un burete udat in otet alb diluat la ultima clatire.
 • Pentru a curata grasimea sarita pe usa de sticla a cuptorului, uda-l bine cu otet alb nediluat. Lasa usa deschisa pentru 10-15 minute inainte de sterge cu un burete.
 • Indeparteaza petele de sapun si mirosurile din masina de spalat vase turnand o ceasca de otet alb inauntru masinii goale si las-o sa functioneze un ciclu complet. Fa asta lunar.
 • Scapa de piatra depusa in ibric adaugand ½ de ceasca de otet alb cu apa si lasa sa actioneze peste noapte. Daca e nevoie de mai mult, fierbe pentru cateva minute otet nediluat in ibric, lasa-l sa se raceasca si clateste cu apa curata.
 • Scapa de depunerile din cafetiera cu otet alb. Toarna in rezervorul de apa 1 ceasca sau mai mult de otet alb si las-o sa functioneze un ciclu normal. Mai las-o sa functioneze un ciclu sau doua cu apa curata pentru a se clati bine.( mai intai verifica manualul utilizatorului).
 • Indeparteaza petele formate pe cestile de cafea sau ceai frecandu-le usor cu un amestec format din sare sau bicarbonat de sodiu si otet ( in parti egale) si apoi clateste-le bine.

 

Nu pierde urmatorul articol in care vom aduce noi idei de folosirea a otetului in curatenia casei.

CURATENIE TOTALA SRL
Oferim servicii curatenie pentru persoane fizice si juridice in Bucuresti si imprejurimi
Str Racari nr 55
Sector 3 , Bucuresti 031827

0740.138.424

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.